Lev i nuet!Elsa, Hamrelund sommaren 2011

Till minne av Elsa 210710-111103

I två dygn har jag levt i nuet tillsammans med min syster. Vi har vakat för vår åldriga mamma som fyllde 90 år i somras. Min syster och jag tog en kort promenad i dag på förmiddagen för ett kort avbrott från vakandet av vår lilla mamma.


Vi reflekterade under promenaden över hur vi påverkas av det som sker med vår mamma, att vi inte kan planera någonting. Ta en timme i taget var doktorns ordination. Då slår det mig hur mycket vi planerar våra liv i vanliga fall, att det mesta av vårt liv fylls i en kalender. Dessutom tänker jag på hur vi vanliga människor påverkas av hur andra lever och uttrycket "grannens gräsmatta som alltid är grönare" slår oss. Vad är det vi strävar efter? Vi befinner oss mitt i kaoset, vi vet ingenting om nästa timme, hur vi ska förbereda oss på vad som händer med vår mamma. Det är bara att vara i nuet och det känns svårt eftersom jag inte har kontrollen.

Det är nu som jag verkligen värdesätter den tid som jag har haft med min mamma. Jag vet att det är tidsbegränsat och därför blir tiden dyrbar, den är värd allt! Först nu förstår jag hur viktig tiden med min mamma är och allt vi tidigare upplevt tillsammans, mina barndomsminnen blir så speciella. Jag är tacksam över vad jag har fått uppleva med min mamma, mina syskon och nu med min familj, det känns så viktigt att ta tillvara på dem goda stunderna och att vara tacksam över vad jag har.

Så därför - Lev i nuet!

RSS 2.0