Utan röst

Det som började med en oskyldig snuva har resulterat i stämbandskatarr. Nu är det total tystnad som gäller. Det är inte lätt att vara tyst när jag i vanliga fall pratar mycket, framför allt i mitt jobb. Men nu finns inga val och det är bara att gilla läget! För mig känns det som control alt delete - att börja om i från början med allt, igen! Jag tycker inte om att tappa fart men mitt sunda förnuft säger att jag behöver vila och ta det lugnt, det är kanske därför jag sitter här med stämbandskatarr, trots allt! Det är lätt att vara efterklok. Jag borde veta när det är dags att ta en paus. Kroppen talar om när det räcker och den här gången gick det för långt! Men ibland har jag svårt att säga nej till något jag inspireras av och då får jag stå mitt kast.

Några goda tips när förkylningen är ett faktum

Aloe Berry Nectar makes my day

Honey, honey the best!

Från apoteket näsdukar med Aloe Vera

Strepsils - lenande och goda!
 
Färsk frukt är alltid gott!


Aloe Vera och djur


Sofie Jansson, diplomerad massageterapeut och hästmassör

Sofie berättade om hästar, hundar och Aloe Vera. Aloe Vera Gel rekommenderas både till hästar och hundar. Aloe Veran förebygger infektioner och de får en vacker päls.

Hästar: Aloe Vera Gel, rekommendation 10-60 ml/dag
Aloe Heat lotion hjälper spända och trötta muskler

Hundar: Aloe Vera Gel, rekommendation 10-30 ml/dag
Aloe Vera Gelly är bra för torra trampdynor.

Evas egen erfarenhet
Min hund, Tufflan, en Cavallier King Charles Spaniel, 13 år dricker precis som vi Aloe Vera Gel varje dag. Både människor och djur behöver sköta sin mage. Tufflan får en skvätt Aloe Vera Gel varje morgon med sitt foder. Hon är matglad och äter med stor aptit. Vi märker att hennes päls är betydligt mer glansig och hon verkar också pigg, trots sin höga ålder.Tufflan hoppas på godis


I lektagen på gården


Tufflan undrar om det blir någon mer lek

Kick off 2011


Eva Bergström, conferencier


Lördagens seminarium på Folkets Hus i Gävle gav mersmak. En fullspäckad eftermiddag med flera
föreläsare som alla arbetar med Aloe Vera och FOREVER.

FOREVER är ett världsledande företag inom Aloe Vera och omsätter 2½ miljard dollar. Produkterna säljs i 146 länder. Det är Sveriges största direkthandelsföretag och verksamheten bedrivs direkt  från grossist - återförsäljare -kund. Företaget har en nöjd kundgaranti på 90 dagar. Är kunden inte nöjd med produkten och förpackningen är tom, får kunden ändå pengarna tillbaka. www.foreverliving.se


Maria Grins, coach och ledare

Engagemang, Motivation och Målsättning 

Det är alltid en fröjd att lyssna på andra som har förmågan att inspirera. Det stora dragplåstret var Maria Grins från Borlänge. Vi i publiken fick oss verkligen en tankeställare när hon frågade om vad som hindrade oss att från nå framgång i vårt arbete. Det är ganska enkelt när man tänker till. Det är vi själva som är det största hindret. Nej,  men inte kan jag... det är så svårt...jag har inte tid....vi flesta har alltid tusen ursäkter till varför vi inte lyckas och att det inte blir som man tänkt sig. 

Det räcker inte med att tänka sig sina mål, du måste även uttala dem. Maria jämförde med hur det är att sluta röka. De som säger att dem ska försöka sluta röka, har inte bestämt sig. De kommer för eller senare att trilla dit, igen. När dem väl har bestämt sig då uttalar man med bestämdhet, att nu är det slutrökt. - Aldrig mer kommer jag att ta ett bloss!


Emil Sahlin, företagspresentation

Emil berättade på ett informativt sätt om våra produkter och på vilka sätt de går att använda.

Att vänta en glädje...

...är för mig att se fram emot en middag med sina nära och kära


Frida förbereder efterrätten


En Gino med blåbär, hallon, röda vinbär, marschmallows och vitchoklad, mums!


...eller att överraska med en härlig ostbricka på tumanhand är både glädje och lycka
på samma gång.


Mitt nyinköpta våningsfat

Lycka för mig...

.... är dessa härliga tulpaner som jag fick från mina arbetskamrater, det värmde! Tack!Blandade tulpanerKick Off - 2011

Forever Living inleder det nya året med en Kick Off i Gävle för återförsäljare och gäster.

Folkets Hus 22 januari kl 12.00 - 16.00

Kom och möt bl a Maria Grins som idag har en av Scandinaviens snabbast växande organisationer.
Maria inspirerar och engagerar, läs hennes blogg för inspiration. Klicka på länken Maria Grins.


Maria Grins

Lyssna även till

Emil Sahlin, 24 år f d Wakeboard åkare som har arbetat mer eller mindre inom Forever sedan 2005. Han bestämde sig och arbetar nu aktivt i Forever sedan 1½ år,  hör hans berättelse om sin resa.

Sofie Jansson, diplomerad massageterapeut och hästmassör delar med sig av sina erfarenheter om Aloe Vera och hästar
.

Pris 250 kr /deltagare
inkl kaffe/the + smörgås

Varmt Välkomna!

Köp biljett genom Eivor Hällsten, eivor.hallsten@gmail.com 070-264 21 22


Ett gott skratt förlänger livet!

Jag är just hemkommen från farsen Spanska Flugan som går på Folkets Hus i Gävle. Om du tycker om farser och att skratta då är det att rekommendera. Trots att jag sett den för en massa år sedan i Stockholm med bl a Carl-Gustaf Lindstedt och Lasse Berghagen så är jag road på nytt. Farser är helt omöjliga och det finns absolut ingen logik i historien, men som publik köper man hela storyn.

Bomhus Nästa spelar söndag 8 jan och fredag 14 jan, lördag 15 jan och söndag 16 jan. Biljetter finns att köpa även innan föreställningen på Folkets Hus.Spanska Flugan med Bomhus Nästa


Mera skratt.....

Jag har även roat mig med att titta på serien Solsidan.
Serien kretsar framförallt kring två par och der
as omgivning: Alex (Felix Herngren) och Anna (Mia Skäringer) samt Fredde (Johan Rheborg) och Mickan (Josephine Bornebusch). Grannen Ove, (Henrik Dorsin) har den jobbigaste karaktärerna av alla. Han spelar en snål och inställsam granne, helt sanslöst! Rekommenderas varmt!
Under Toscanas sol

I söndagskväll gick filmen Under Toscanas sol, en amerikansk romantisk komedi från 2003. Jag såg filmen första gången på bio och visst tyckte jag att den var rätt bra, men kanske lite för sockersöt. Nu kände jag att jag ville se den igen. Vi var till Toscana i maj 2010 under fem dagar med våra goda vänner Åsa och Lennart så jag ville helt enkelt uppleva lite nostalgi, Vive la Italia!


Vågar du följa dina drömmar, eller är det bara på film det fungerar? Kanske något att fundera över.
Jag är övertygad om att vi behöver drömma för att kunna utvecklas. För utvecklas gör vi hela livet om vi vill.Toscana, San Baronto maj 2010


Vår inköpta lunch på Bellavista, hotellets tak


"Toscana är för mig god mat, vackra miljöer och slingrande smala vägar"

NyårslöftenI dag har jag köpt ett nytt årskort på Friskis & Svettis. Jag har inte avgett något nyårslöfte för att jag har bestämt att detta är mitt livslöfte till mig själv.  Så länge jag kan och orkar kommer jag att träna, jag är ingen fanatiker och kommer aldrig att bli. Jag tror på sunt förnuft och att göra det man känner att kroppen mår bra av. Friskis en eller två gånger i veckan och däremellan härliga promenader i vackra Boulongerskogen, så börjar jag mitt nya år....!


Boulongerskogen


Minnen från det gamla året


Så har jag nu lämnat det gamla året och det känns bra. Vad som kommer att hända under 2011 vet ingen och tur är det. Jag vill alltid summera det gamla året innan jag lägger upp en ny strategi för det nya året. Jag åt lunch med min syster häromdagen och konstaterade att det har varit ett händelserikt år.


Orbaden Spa & Konferens

Förutom jobbet hände det trevliga saker under semestern bl a en resa till Orbaden Spa&Konferens. Vi systrar och våra barn, tjejligan som vi även kallas, var där under tre dagar och myste i Spaavdelningen, på badstranden samt njöt av den goda maten. Alla verkade trivas, trots ålderskillnaden.


Beachen på Orbaden
Frida, från restaurangen hade vi denna fina utsikt


EASTBOURNE I ENGLAND
I slutet av augusti förverkligade jag en dröm som jag länge har funderat över. Jag åkte på en 50+ språkkurs till England i tre veckor. Det bästa jag gjort på länge. Att töja på sina egna gränser och gå utanför sin egen komfortzon, det kändes riktigt bra! Det svåraste var innan resan, vilka hinder skulle jag möta? Men det var inte svårt. Jag mötte så många trevliga människor som var där av olika anledningar, men språket var givetvis det viktigaste.
Det svåraste var att bestämma sig. Slutligen tog jag chansen och det är absolut det bästa jag gjort. Jag bodde i familj och gick som en tonåring i huset. Frukost och middag blev serverad utan att jag lyfte ett finger. Dagarna fylldes med studier och utflykter, allt för att lära känna kulturen.


Strandpromenaden i EastbourneAfternoon tea the first day at the pier

RSS 2.0